• 13 Bonnesensgade
  • Aalborg, 9000
  • Danmark

Gratis muffins til de første tusind.

Frivillige bag Kirkens Store Børnedag er travlt optaget med at forberede dette års festlig lørdag i Østre Anlæg lørdag den 9. august. 

De sidste tre år har kirkerne i Aalborg stået bag en festlig lørdag lige inden det nye skoleår starter. Over 40 frivillige glæder sig til at forkæle byens børn med forskellige aktiviteter.

Selv kaffen er gratis

Igen i år vil boldbanen i Østre Anlæg danne ramme for ansigtsmaling, musikalsk underholdning, hoppeborge og meget mere.

- vort ønske er at give områdets børn en hyggelig og glædelig dag, hvor alle, små som store, føler sig velkomne. Omdrejningspunktet er at skabe mest muligt nærvær for familierne. Derfor har vi valgt at prioritere aktiviteter, hvor børnene netop oplever nærvær, enten af en frivillig eller med deres forælder, siger Benjamin Harbo, som leder forberedelserne.

For folkene bag Kirkens Store Børnedag, der er rettet mod børn op til 12 år, er det vigtigt at flest muligt kan være med, og derfor er alle aktiviteter og underholdning gratis for alle. Det fortæller elektriker Morten Pedersen, der står for at sikre strøm til alle hoppeborge og kaffemaskiner.

Rådmand bakker op

Vilsbæk Ridecenter søger for ponyridning, og de ser frem til at kunne glæde børnene i Ø-gadekvarteret.

-Børn er sædvanligvis utrolig glade for at klappe de små heste og ellevilde med at sidde på ryggen af dem, siger ridecenterets leder Ole Iversen. 

Det er af samme grund at rådmand Mai-britt Iversen igen kommer og er med til at åbne for festlighederne. Ved sidste besøg fortalte hun om betydningen af sådanne arrangementer for byens børn.

Anja Due kan heller ikke i år kan lade være med at bruge sin ferie som frivillig.

- Hvert år har vi haft en gave klar til de første 100 børn. Man kan se i børnenes øjne at det betyder noget for dem, og forældrene bliver forundret når de ser at alt er gratis. Vi forventer mindst 800 besøgende den dag, hvis det skal stå mål med de tidlgere år, fortæller hun. 

Alle de frivillige møder ind tidligt lørdag morgen for at kunne være på plads kl. 11.00, hvor alt skal skal være parat. Alle aktiviteter vil være gratis, ligesom der i forældrehjørnet vil være gratis kaffe og hjemmebagte muffins. Cater Marie Rohde sørger for at 1.000 muffins bliver bagt til dagen. 

- Du er velkommen til at komme og tælle efter, siger Marie med et smil.

Kirkens Store Børnedag i Østre Anlæg d. 9. august fra kl. 11.00-15.00.